Blog

Als ondernemer kun je bij Allianz terecht voor al je zakelijke verzekeringen. Deze blogs helpen je de juiste keuze te maken. Of het nu gaat om een arbeidsongeschiktheids­verzekering of een dga-pensioen. Hier vind je nuttige tips, het laatste nieuws en onmisbare informatie.

placeholder

4 manieren hoe je als zzp’er alvast je pensioen kunt opbouwen

|

Als twintiger of dertiger heb je vaak wel belangrijkere dingen aan je hoofd dan geld apart houden voor je pensioen. Sparen voor je eerstvolgende vakantie bijvoorbeeld. Voorlopig lijkt je pensioen totaal nog niet aan de orde. Toch moet je je als ondernemer anders voorbereiden op je pensioen dan een medewerker in loondienst. Je bouwt namelijk als ondernemer niet automatisch pensioen op, dit moet je zelf opbouwen.

Lees verder

placeholder

Een goede ondernemer zorgt voor goede nachtrust. Een goede ondernemer verslaapt een derde van z’n leven. Succesvol ondernemen doe je in bed

|

Als ondernemer werk je dag en nacht voor je bedrijf. En dan heb je ook nog je privéleven. Je staat 24/7 ‘aan’. Maar wanneer pak je je rust? Veel ondernemers leveren daarop in door minder te slapen. Bovendien, zo blijkt uit onderzoek van Ipsos in opdracht van Allianz, heeft één op de twee ondernemers moeite om voldoende te slapen. En het zijn vooral vrouwelijke ondernemers die slecht slapen.

Lees verder

placeholder

Schade melden na een botsing in het buitenland: hoe doe je dat?

|

Heb jij als zzp’er je vakantie al geboekt? Volgens het Nibud wachten zzp’ers langer met het boeken van een vakantie dan niet-zzp’ers. En meer dan de helft spaart niet voor een vakantie. Omdat ze voldoende geld hebben óf omdat ze tegen die tijd wel kijken of er genoeg geld over is. Maar als je dan eenmaal gaat, hoop je natuurlijk veilig aan te komen. Krijg je desondanks te maken met een ongeluk in het buitenland? Blijf rustig en loop onderstaande punten af.

Lees verder

AOV

Meer

Aansprakelijkheid

Meer

Auto

Meer

Ondernemen

Meer