Service & contact

Veelgestelde vragen

Dat kan alleen als u een  pensioen of levensverzekering bij Allianz heeft. Heeft u een vraag  over een andere verzekering?  

Neemt u dan contact op met uw financieel of verzekeringsadviseur. Het telefoonnummer kunt u terugvinden op uw polisblad. Wilt u ons rechtstreeks spreken? Kijk hier voor het juiste nummer.

Heeft u een pensioen bij Allianz? Dan staan uw pensioendocumenten overzichtelijk bij elkaar in de pensioenkluis van Allianz. Met de pensioenkluis heeft u 24/7 online toegang tot uw meest actuele pensioendocumenten. En wij laten u het weten als er een nieuw document klaar staat. 

Wilt u uw verzekering opzeggen? Dan moet dat schriftelijk. Neemt u contact op met uw financieel of verzekeringsadviseur. Het telefoonnummer kunt u terugvinden op uw polisblad. U kunt ook rechtstreeks uw verzekering opzeggen door het invullen van ons opzeggingsformulier.

Bij Allianz kunt u alleen pechhulp afsluiten tegelijk met een autoverzekering. Bereken hier uw premie

Ja. Met de Allianz Cyberverzekering kunnen bedrijven en organisaties zich beschermen tegen schade door cybercriminaliteit. Maar ook tegen schade door het lekken van gegevens door menselijke of technische fouten.

Als u uw groene kaart kwijt bent, dan kunt u een nieuwe aanvragen bij uw financieel of verzekeringsadviseur. Het telefoonnummer kunt u terugvinden op uw polisblad.

Voor sommige verzekeringen hanteert Allianz een eigen risico bij schade. Wilt u weten of u een eigen risico hebt? Bekijk dan uw polis of neem contact op met uw adviseur. Het telefoonnummer kunt u terugvinden op uw polisblad.

De verzuimportaal van Allianz kun je via deze link benaderen.

Allianz wil niet dat u als eerlijke klant te veel betaalt voor uw polis. Daarom spannen wij ons in om fraude te voorkomen en te bestrijden. Zo geldt voor elke klant die bij ons een verzekering wil afsluiten een mededelingsplicht. Dat wil zeggen dat elke klant altijd eerlijk antwoord moet geven op vragen over bijvoorbeeld een verzekering die eerder geweigerd is. Bekijk hier ons volledige fraudebeleid.

U kunt ons op verschillende manieren laten weten dat u door arbeidsongeschiktheid niet meer kunt werken.

  1. U vult dit formulier in en mailt dit aan: inkomen.schade.individueel@allianz.nl
  2. U belt ons op 088- 577 1971
  3. U stuurt ons een brief. U kunt deze sturen naar:
    Allianz Inkomensverzekeringen
    Postbus 139
    3000 AC ROTTERDAM

Specifieke documenten
Soms hebben wij specifieke documenten nodig. Wij informeren u hierover, nadat wij de melding hebben ontvangen.

Contact met adviseur
Neem ook contact op met uw financieel of verzekeringsadviseur. Deze adviseur kan u helpen tijdens de afwikkeling van uw arbeidsongeschiktheidsmelding.

 

Vraag over Allianz Direct?

Bekijk de contactmogelijkheden.