Aansprakelijkheids­verzekering

Bekijk samen met een adviseur welke verzekering bij u past

Aansprakelijkheidsverzekering

Als ondernemer neemt u risico’s. Maar sommige risico’s zijn te groot om zelf te dragen. Zeker als u aansprakelijk gesteld wordt, kunnen de gevolgen groot zijn. Niet alleen voor u als ondernemer, maar ook voor u als werkgever of bestuurder. Kies daarom voor goede aansprakelijkheidsverzekeringen voor uw bedrijf.

Pluspunten

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

Allianz heeft verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen. Deze zijn onderdeel van het Allianz Bedrijvenpakket. Bent u zzp’er? Dan kunt u daarvoor direct een premie berekenen en een offerte aanvragen. En andere verzekeringen toevoegen aan het pakket. Wilt u de verzekering afsluiten? Of bent u mkb’er? Kies dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt die ervoor zorgt dat u persoonlijk advies krijgt. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden.

Hoe zijn andere ondernemers verzekerd?

45

heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

29

heeft een Beroepsaansprakelijkheids- verzekering.

Soorten aansprakelijkheidsverzekeringen

Bedrijfsaansprakelijkheid

Voor de financiële gevolgen als u of een van uw werknemers tijdens het werk schade of letsel toebrengen aan anderen.

Lees meer

Beroepsaansprakelijkheid

Voor schade door beroepsfouten, bijvoorbeeld een verkeerd advies.

Lees meer

Bestuurdersaansprakelijkheid

Voor schade als u aansprakelijk gesteld wordt voor de gevolgen van uw werk als bestuurder of toezichthouder.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Er is geen wettelijke verplichting. Soms vraagt een klant of opdrachtgever wel om een verzekering als extra zekerheid. Ook bent u als werkgever verantwoordelijk voor uw personeel. Daar kan een aansprakelijkheidsverzekering bij horen.

U als ondernemer bij het bedrijf dat verzekerd is. Maar ook uw werknemers, vennoten of familieleden die meewerken in het bedrijf. Daaronder vallen ook tijdelijke krachten zoals uitzendkrachten of stagiairs.

Alleen schade aan personen of spullen is verzekerd. Bestaat de schade alleen uit financiële schade (vermogensschade)? Dan is dat niet verzekerd met de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Maar wel met de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering of Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Met de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is alleen schade aan personen of zaken verzekerd, maar geen zuivere vermogensschade. Vermogensschade is een financiële schade, ontstaan door beroepsfouten zoals een verkeerd advies. Met de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u hiervoor wel verzekerd.

De aansprakelijkheidsverzekering geldt in de hele wereld. Maar er zijn wel uitzonderingen. Bijvoorbeeld als het gaat om zaken die gebaseerd zijn op het recht in de VS of Canada. Het is soms wel mogelijk om dat mee te verzekeren.

Premievoorbeelden

“Wat gebeurt er als een opdrachtgever door mijn fout financiële schade lijdt? ”

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Ronald – Eigenaar van boekhoudkantoor – 37 jaar – 2 personeelsleden

Omzet € 240.000 Jaarloon € 195.000 Verzekerd bedrag € 1.000.000 Premie per jaar € 665

Lees verder

“Stel je voor, dat ik door een foutje failliet ga”

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Vincent – eigenaar timmermansbedrijf – 39 jaar – zelfstandig zonder personeel

Omzet € 86.000 Verzekerd bedrag € 1.250.000 Premie per jaar € 127

Lees verder