Collectieve autoverzekering

Vraag een offerte aan via een adviseur

Collectieve autoverzekering

Elk bedrijf is uniek, net als elk wagenpark. Dus waarom kiezen voor een standaard- verzekeringspakket? Allianz biedt perfecte verzekeringsoplossingen op maat. Van basisverzekeringen voor voertuigen tot extra voorzieningen voor uw medewerkers of lading. Het verzekeringsaanbod van Allianz sluit naadloos aan op elk specifieke wagenpark, hoe dat wagenpark ook is samengesteld.

Veelgestelde vragen

De autoverzekeringen van Allianz stelt u zelf samen. U kiest voor een basisverzekering:

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).
  Deze verzekering is wettelijk verplicht voor alle auto’s en bedoeld voor schade die u met uw auto toebrengt aan anderen.
   
 • WA + Beperkt Casco.
  Hiermee verzekert u ook schade aan de auto zelf  in een aantal gevallen. Bijvoorbeeld schade door diefstal, brand en storm en ruitschade.  Schade aan uw auto door een aanrijding valt niet hieronder.
   
 • WA + Volledig Casco.
  Bij deze meest uitgebreide verzekering krijgt u ook een vergoeding voor schade aan uw auto door een aanrijding, ook als die aanrijding uw eigen schuld is.

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden​. 

 • Ongevallenverzekering voor Inzittenden.
  Bij deze verzekering betalen wij een vast bedrag als de bestuurder of een van de inzittenden van uw auto blijvend invalide wordt of overlijdt door een ongeluk in het verkeer.
   
 • Schadeverzekering voor Inzittenden.
  Raakt de bestuurder van uw auto betrokken bij een ongeval? Of hebben de passagiers in uw auto schade? Deze verzekering vergoedt deze schade, ook van de bestuurder. Niet alleen letselschade, maar ook schade aan spullen.
   
 • Rechtsbijstandverzekering.
  Krijgt u te maken met een conflict door uw auto? Bijvoorbeeld met de tegenpartij bij een ongeluk? Dan heeft u met deze verzekering recht op juridische hulp bij dit conflict.

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden​

Voor elk van de verzekeringen die u kiest, geldt dat niet altijd alles verzekerd is. Maar in sommige situaties betalen wij nooit. Bijvoorbeeld als de auto werd bestuurd door iemand die dat niet mocht, omdat hij of zij geen geldig rijbewijs had. Wij betalen ook niet bij schade die u met opzet veroorzaakt. Net als wanneer u de auto niet gebruikte zoals u bij ons heeft opgegeven. Omdat u er bijvoorbeeld snelheidswedstrijden mee heeft gereden. Of als u de auto gaat gebruiken als taxi zonder dat aan ons door te geven.

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

Allianz zorgt voor maximale efficiency. Als wagenparkbeheerder kunt u rekenen op direct contact, een snelle verwerking van mutaties en actuele managementoverzichten.

Uw auto’s zijn in het buitenland ook goed verzekerd. Allianz heeft een uitgebreid netwerk in vrijwel alle Europese landen. Dat biedt u als wagenparkbeheerder, maar ook uw bestuurders meer zekerheid en meer mogelijkheden voor internationale verzekeringsprogramma’s.

Wat kost de Collectieve Autoverzekering?

Om de premie voor uw wagenpark te kunnen bepalen, bekijken we uw specifieke situatie. Daarvoor willen we graag weten hoe uw wagenpark is samengesteld. Maar ook wat u met de auto’s doet en hoe u ze wilt verzekeren. U kunt zelf kiezen uit een aantal verzekeringen. Bijvoorbeeld voor pechhulp of de belettering van uw bestelauto’s. Wilt u weten wat de Collectieve Autoverzekering voor u kost? Vraag het een adviseur.