Cyberverzekering

✓ Zeer uitgebreide dekking
✓ 24/7 hulp van specialisten
✓ Afsluitbaar via onafhankelijk adviseur
✓ Gratis Cyber Risicoscan

Cyberverzekering

Als ondernemer bent u voortdurend bezig om uw bedrijf te optimaliseren. En dat gaat vaak samen met automatisering en digitalisering. De voordelen ervan zijn duidelijk, maar u loopt hierdoor ook nieuwe risico’s. Steeds vaker worden bedrijven getroffen door virussen, hacks, DDos-aanvallen, ransomware en systeeminbraken. Maar ook het risico van lekken van gegevens door menselijke fouten of technisch falen. Dat kan een enorme impact hebben op uw onderneming. Met de Allianz Cyberverzekering beschermt u uw bedrijf tegen schade door cyberincidenten.

Cyber Risicoscan

Met onze Cyberverzekering beschermt u zich tegen schade door een incident. Maar liever voorkomt u dat het zover komt. Dat bespaart u een hoop ellende. U kunt cybercrime en cyberrisico’s beperken met de juiste voorzorgsmaatregelen.

Welke dat zijn, ontdekt u met de Allianz Cyber Risicoscan. U weet dan voor welke cyberrisico’s uw bedrijf gevoelig is. Hoe werkt dat?

 1. Ga naar www.allianz.nl/cyberrisicoscan.
 2. Vul de Allianz Cyber Risicoscan in (circa 10 minuten).
 3. U ziet de mate waarin uw bedrijf gevoelig is voor cyberrisico’s.

U kunt het rapport met verbeterpunten en tips aanvragen.

24/7 hulp met de Cyberverzekering

Met onze Cyberverzekering heeft u 24/7 toegang tot de Allianz Cyber Hulpdienst. Het team omvat specialisten in verschillende disciplines op het gebied van cybercrime en cybersecurity:

 • IT-specialisten
 • forensische onderzoekers
 • juridische adviseurs
 • communicatie- en PR-professionals
 • deskundigen kredietbeheer

Zodra u een cyberincident meldt bij Allianz Cyber Hulpdienst, heeft u contact met uw persoonlijke incidentmanager. In overleg met u bekijkt deze welke professionals nodig zijn om het incident te herstellen en de crisis onder controle te brengen. Allianz werkt voor deze dienstverlening samen met expertisebureau Crawford & Company.

Wat is verzekerd bij de Cyberverzekering?

Met de Cyberverzekering bent u verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade die een cyberincident of systeeminbraak toebrengt aan derden. Denk aan inbreuk op hun privacy of op geheimhouding.

Verzekerd is uw aansprakelijkheid voor schade die een cyberincident of systeeminbraak toebrengt aan derden. Denk aan inbreuk op hun privacy of op geheimhouding.

Deze rubriek vergoedt ook:

 • kosten van verweer bij aansprakelijkheid
 • administratieve boetes van de Autoriteit Persoonsgegevens
 • kosten van intern onderzoek
 • kosten en boetes in verband met elektronische betaaldiensten (PCI-DSS)

Verzekerd is uw bedrijfsschade, de kosten van digitale afpersing, cyberdiefstal en telefoonhacking en de kosten om uw programmatuur en data te herstellen.

Bedrijfsschade
Als uw bedrijfscomputersysteem door een cyberaanval  (cybercrime) onbetrouwbaar of ontoegankelijk is geworden, kan de schade fors oplopen. Zo kunnen uw machines dagen stilstaan of uw webshop een tijd lang uit de lucht zijn. Hierdoor lijdt u bedrijfsschade. Bedrijfsschade is verzekerd gedurende  maximaal 180 dagen..

Digitale afpersing
Wordt u afgeperst door een hacker? Dan krijgt u hulp van onze specialisten. Wij vergoeden digitale afpersing tot 25% van het verzekerd bedrag per gebeurtenis en per verzekeringsjaar

Cyberdiefstal
Wordt er door een cyberaanval geld overgeschreven van uw bankrekening naar een andere bankrekening? Wij betalen tot € 50.000,- per gebeurtenis en per verzekeringsjaar

Telefoonhacking
Verzekerd zijn de extra telefoonkosten als gevolg van een cyberaanval op uw telefoonsysteem. Wij vergoeden tot maximaal € 100.000,- per gebeurtenis en per verzekeringsjaar

Programmatuur en data
Wij vergoeden de kosten van herstel van programmatuur of data als de schade het gevolg is van een verzekerd incident.

Heeft er een cyberincident zich voorgedaan? Of  heeft u het vermoeden dat dit zich heeft voorgedaan? U kunt dan 24/7 contact opnemen met de Allianz Cyber Hulpdienst.

Een incident manager zal u ondersteunen. U kunt bijvoorbeeld rekenen op de ondersteuning van de volgende specialisten:

 • Cyber IT specialisten
 • Forensische specialisten
 • Juridische adviseurs
 • Communicatieprofessionals
 • Deskundigen op het gebied van kredietbeheer

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij wel betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

Wat is niet verzekerd bij de Cyberverzekering?

Schade aan personen of aan zaken is bij de cyberverzekering niet verzekerd

Contractuele aansprakelijkheid is bij de cyberverzekering niet verzekerd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de boetes die u in uw leveringsvoorwaarden heeft opgenomen als u te laat (op)levert. Of een garantie die u heeft afgesproken. Deze kosten vergoeden wij niet.

Opzet of bewuste roekeloosheid van u of uw medewerkers is niet gedekt.

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

Voor wie is een Cyberverzekering?

Een Cyberverzekering is voor elk bedrijf belangrijk. Groot of klein, elk bedrijf kan te maken krijgen met cybercrime of een datalek.  Dit zijn situaties die niemand wil meemaken. Vandaar dat opdrachtgevers steeds vaker eisen dat een leverancier een goede cyberbeveiliging én een cyberverzekering heeft.

Vooral sectoren die werken met persoonsgegevens, geautomatiseerde processen of digitale dienstverlening zijn gevoelig voor cyberrisico’s en cybercrime. Denk hierbij aan:

 • groot- en detailhandel
 • financiële en zakelijke dienstverlening
 • logistieke dienstverlening
 • ICT-gerelateerde bedrijven
 • maakindustrie
 • bedrijven en organisaties in de medische sector

Premievoorbeelden Cyberverzekering

Kledingwinkel met webshop

Omzet € 250.000 Verzekerd bedrag € 250.000 Premie per jaar € 700

Accountantskantoor

Omzet € 2.000.000 Verzekerd bedrag € 500.000 Premie per jaar € 1.285

Verzekeringskaart Cyberverzekering

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Cyberverzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.

Ga voluit met de Cyberverzekering

Ga Cyber Secure Ondernemen